BAL SYLWESTROWY

POWITANIE GOŚCI BALU SYLWESTROWEGO PONCZEM Z OWOCÓW CYTRUSOWYCH Z RUMEM I SZCZYPTĄ MIĘTY

ZUPA
ZUPA KREM TOSKAŃSKI ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW I PAPRYKI Z WĘDZONĄ KIEŁBASĄ I WIÓRKAMI SERA CHEDAR
DANIE GŁÓWNE
MARYNOWANE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z NADZIENIEM KASZTANOWYM NA SOSIE PIECZARKOWYM Z NUTKĄ WÓDKI ŻUBRÓWKI,
PODANE Z MARCHEWKĄ KARMELIZOWANĄ I MAŚLANYMI KLUSECZKAMI GNOCCHI
DESER
TORCIK WANILIOWO-WIŚNIOWY SERWOWANY Z TRUFLĄ WIŚNIOWĄ W OTULINIE KAWOWEJ I MUSEM MIĘTOWYM

DANIE PODANE NA PÓŁMISKACH

  • FILET Z KURCZAKA MARYNOWANY W ZIOŁACH NADZIEWANY MELONEM MIODOWYM I POMARAŃCZĄ PANIEROWANĄ PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI
  • ŁOSOŚ NORWESKI PIECZONY NA LUSTRZE CYTRYNOWO-MIĘTOWYM OPRUSZKAMI PŁATKAMI CZERWONEGO PIEPRZU
  • RULONIKI SCHABOWE FASZEROWANE NADZIENIEM ORZECHOWO-MORELOWYM AROMATYZOWANE SKÓRKĄ LIMONKI I CYTRYNY
  • KROKIETY ZIEMNIACZANE W ZŁOCISTEJ PANIERCE, KRĄŻKI ZIEMNIACZANE
  • TATAR Z SELERA I CZERWONYCH WARZYW W SOSIE ŚMIETANKOWO-KOPERKOWYM

KOSZYKI OBFITOŚCI

  • KIEŁBASA SWOJSKA ZAPIEKANA CIASTEM FRANCUSKIM
  • SER CAMEMBERT W PANIERCE Z SOSEM TYSIACA WYSP
  • ŚLIWKA KALIFORNIJSKA W BOCZKU

DANIA SERWOWANE PRZY GOŚCIACH

  • KACZKA PIECZONA W ZALEWIE TYMIANKOWO-IMBIROWEJ FASZEROWANA WINNYM JABŁKIEM I POMARAŃCZĄ SERWOWANA Z SOSEM ŻURAWINOWO-GRUSZKOWYM
  • SCHAB PIKOWANY BOCZKIEM WĘDZONYM I GRILLOWANYM CZOSNKIEM W SOSIE Z CZEROWENO WINA I OWOCÓW GRANATU
  • KASZA GRYCZANA PRAZONA NA MAŚLE ZE SKWARKAMI I CEBULKĄ
  • SURÓWKA Z BURACZKÓW Z CEBULĄ CUKROWA I SOSEM BALSAMICZNYM

DANIE „KU POKRZEPIENIU DUCHA”
BARSZCZ CHRZANOWY Z KIEŁBASĄ PIEPRZOWĄ I JAKIEM PRZEPIÓRCZYM PODANY Z AROMATYCZNYM PIECZYWEM ZIOŁOIWYM

PRZEKASKI

  • PÓŁMISEK SWOJSKICH WĘDLIN I KIEŁBAS Z PIKLAMI
  • PIECZONA ROLADA SCHABOWA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI DUSZONYMI NA MAŚLE PODANA Z DRESINGIEM Z BRUKSELKI
  • PARZONA GALANTYNA Z KOGUTA NADZIEWANA WIEJSKA KIEŁBASĄ PANA RYSIA
  • MARYNOWANE SZPARAGI Z MUSEM CHRZANOWYM I CZARNA OLIWKĄ OWINIĘTE SZYNKA KONSERWOWĄ
  • ROLADKI Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO Z TWAROŻKIEM ŚMIETANKOWYM I SEREM RICITTA OPRÓSZONE ŚWIEŻYM KOPERKIEM
  • SAŁATKA Z MATIASÓW Z CEBULĄ I BIAŁYMI RODZYNKAMI W SOSIE ŚMIETANOWO-MUSZTARDOWYM NA LUSTRZE Z GALARETKI BURACZKOWEJ
  • SAŁATKA Z GRILOWANEJ KACZKI I KALMARÓW NA LISTKACH ROSZPONKI Z DRESINGIEM MALINOWO-WINNYM
  • SAŁATKA PIECZARKOWA Z JAJKIEM I SZCZYPIORKIEM W LEKKIM SOSIE MAJONEZOWYM
  • SAŁATKA Z PIECZONYM KURCZAKIEM W OSTRYM SOSIE SALA I DRESINGIEM CZOSNKOWYM
  • PASZTET PO KRÓLEWSKU Z RÓŻYCZKAMI BROKUŁY PODANY Z DRESINGIEM SZCZYPIORKOWYM
  • MARYNATY OWOCOWO-WARZYWNE Z DOMOWEJ SPIŻARNI
  • GALARETKI DROBIOWE Z GROSZKIEM I MARCHEWKA
  • MASŁO SMAKOWE
  • AROMATYCZNE PIECZYWO
  • NAPOJE: KAWA, HERBATA, SOKI, WODA

BUFET DESEROWY

  • KEKS Z BAKALIAMI
  • OWOCOWE TIRAMISU
  • KREM JAGODOWY Z BIAŁA CZEKOLADĄ I BISZKOPTAMI
  • KARMELOWO-WANILIOWA PANNA COTTA Z SOSEM CZEKOLADOWYM
  • BANANY W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z CZEKOLADĄ DESEROWĄ
  • SEROWE ŚLIMAKI ZE ŚLIWKĄ
  • BABECZKI Z MALINAMI I KREMEM RÓŻANYM
  • MINI TARTALETKI Z MUSEM IMBIROWO-ŚMIETANKOWYM
  • OWOCE EGZOTYCZNE, MANDARYNKA, KIWI, ANANAS, MANGO, LICZI, FIGI, ARBUZ